Vizsgafeladatok A

 

Vizsgafeladatok “A”

1. számú FELADAT
Kis sebességű manőverezés és iránytartás

VÉGREHAJTÁS
A-kat-1.-300x107
Követelmény
Elindulás előtt a vizsgázó vegye fel a bukósisakot és csatolja be. A motorkerékpárt emelje le a kitámasztó lábról, és álljon az indulás helyét jelző vonalhoz.
A vizsgabiztos jelzésére a vizsgázó indítsa be a motort, majd a megfelelő üléshelyzet elfoglalása, irányjelzés, az indító fokozat kapcsolása és kellő körültekintés után induljon el. Egyenletes, lassú tempóval haladjon a motorkerékpárral a kijelölt nyomvonalon (a kúpok között, illetve azok kerülésével) a kúpok érintése nélkül. A pálya végén forduljon meg egy ívben, és egészen lassú menetben (maximum 1m/s) haladjon át az 1 m széles és 8 m hosszú folyosón. A folyosóból kiérve növelje a motorkerékpár sebességét, a fokozat nélküli váltóval szerelt motorkerékpár kivételével kapcsolja a második sebességi fokozatot, majd fékezzen, és álljon meg az úttest szélén úgy, hogy az első kerék a négy kúppal kijelölt területen belül, a megállás helyét jelző vonal előtt legyen.
Kapcsolja a „0 − üres” sebességi fokozatot. A feladat végrehajtása során minden irányváltoztatási szándékot jelezni kell, és az irányváltoztatás veszélytelenségéről kellő körültekintéssel kell meggyőződni.

2. számú FELADAT
Gyors manőverezés

VÉGREHAJTÁS
A-kat-2.-300x107
Követelmény
A vizsgázó becsatolt bukósisakban a motorkerékpáron ülve, járó motorral az indulási vonalnál várja a vizsgabiztos indító jelzését.
A vizsgabiztos jelzésére a vizsgázó irányjelzés, az indító fokozat kapcsolása és kellő körültekintés után induljon el a motorkerékpárral. Gyorsítson fel száraz úton 20-25 km/h, nedves úton 15-20 km/h sebességre és az úttest felezővonalában elhelyezett kúpok (7db) között a motorkerékpár döntögetésével szlalomozva haladjon a pálya végéig, majd a 6. és 7. kúpok körül két „nyolcas”-t írjon le, és a korábbi útvonalát keresztezve szlalomozva haladjon visszafelé.
Fékezzen, és a motorkerékpárral úgy álljon meg, hogy az első kerék a négy kúppal kijelölt területen belül, a megállás helyét jelző vonal előtt legyen. Kapcsolja a „0 − üres” sebességi fokozatot. A feladat végrehajtása során irányjelzést csak elinduláshoz kell adni.

3. számú FELADAT
Gyors manőver – Akadály kikerülése – Intenzív fékezés

VÉGREHAJTÁS
A-kat-3.-300x107
Követelmény
A vizsgázó becsatolt bukósisakban a motorkerékpáron ülve, járó motorral az indulási vonalnál várja a vizsgabiztos indító jelzését. A vizsgabiztos jelzésére a vizsgázó, az indító fokozat kapcsolása után induljon el a motorkerékpárral. Gyorsítson fel a motorkerékpárral a kijelölt nyomvonalon a kúpok között haladva, száraz úton 30 km/h, nedves úton 20-25 km/h sebességre, majd csökkentse a motorkerékpár sebességét, kerülje ki az akadályt, és a pálya végénél forduljon meg egy ívben.
Gyorsítson fel motorkerékpárral száraz úton 50 km/h, nedves úton 35-40 km/h sebességre, kerülje ki az akadályt (bójasort) és az adott sebességről az úttest szélénél lévő jelzőkúptól és a fékezés kezdetét jelző vonaltól kezdve intenzív fékezéssel, mindkét fék egyidejű használatával álljon meg 24 m-en belül, a megállási helyét jelző vonal előtt. Kapcsolja a „0 − üres” sebességi fokozatot.
A feladat végrehajtása során irányjelzést csak elinduláskor kell adni.
A-kat.-300x205

 

Ügyfélkapu

VSM

On-Line jelentkezés

FokiSuli autósiskola Siófok

FokiSuli autósiskola Siófok

Autósiskola címe

Siófok, Széchenyi utca 19.                                                                                                                           

Tel.: +36-84/311-337

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek: 9-12, 13-17-ig     

2023.08.22-én Szabadság miatt zárva 

2023.08.28-2023.09.01.-ig Szabadság miatt zárva 

 

Iskolánk a térképen

Back To Top